Ака уйăхĕн 29-мĕшĕ – ЧăвашРеспубликинПатшалăхсимволĕсенкунĕ

Кашнипатшалӑхӑнхӑйӗнсимволӗсемпур. Вĕсеншутнеялав, герб тата гимн кĕреççĕ. Ҫаксимволсемпатшалӑхсуверенитетнепалӑртаҫҫӗ, вĕсенэлеменчӗсемхалӑхпурнӑҫне, культурине, ӑс-хакӑлнесӑнласапараҫҫӗ. ЧӑвашРеспубликинсимволӗсенереспубликӑнАслӑКанашӗ 1992 ҫулхиапрелӗн 29-мӗшӗнче ҫирӗплетнӗ.

Ялавпа герб авторӗ – Юрьев Элли Михайлович художник.

ЧăвашРеспубликингербӗвиҫӗпайрантӑрать: «Пурнӑҫйывӑҫне» ӳкернӗ геральдика хӳтлӗхӗ, унтӑрринчеавалхичӑвашсен «Виҫӗхӗвел» эмблеми, аялта – «Чӑваш Республики-Чувашская Республика» тесе ҫырнӑ лента, вӗҫӗнчехӑмлаӳкерчӗкӗ.

Патшалӑхялавӗтӳркӗтеслӗхевӗрлӗ, ҫӳлтипайĕсарӑтĕслĕ, аялти – тӗксӗмхӗрлӗ. Варринче– «Пурнӑҫйывӑҫӗ» тата «Виҫӗхӗвел» эмблемӑсем. Герб ҫинче те, ялавҫинче те икӗтӗптӗс. Сарӑтӗс – хӗвелайӗнчечӑвашсемпурӑнаканталккӑшсимволӗ, хӗрлиҫӗрепӗлтерет.

ЧӑвашРеспубликинПатшалӑхгимнӗ тесе «Тӑванҫӗршыв» юрраҫирӗплетнӗ. Унӑнавторӗсем – Герман Лебедев композитор тата ИллеТукташпоэт.

Тӑван  Патшалӑх  символĕсене  хисеплесси - кашниçын  тивĕçĕ.